Matematik

reducering ? SOS!

30. september 2012 af deni0932 (Slettet)

Hej 

 

 

Jeg har virkelig brug for en der kan forklar mig hvordan jeg kan løse reuceringen... 

 

4-3(2+6a)-(4+3a)(2-6a) 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af Andreww (Slettet)

4-3(2+6a)-(4+3a)(2-6a)

4+       -3(2+6a)   +     -(4+3a)·(2-6a)

Gang paranteserne ud.


Svar #2
30. september 2012 af deni0932 (Slettet)

ved godt jeg skal gange paranteserne ud. men ved ikke hvad jeg skal starte med. 


Svar #3
30. september 2012 af deni0932 (Slettet)

skal jeg sige 

 

-3*2 og -3*6a ? 

 

og her gange med alle tal?

 

(4+3a)·(2-6a)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2012 af Andreww (Slettet)

Ja

(4+3a)·(2-6a)  =  (4·2 + 4·(-6a) + 3a·2 + 3a·(-6a))


Svar #5
30. september 2012 af deni0932 (Slettet)

dvs 

4-6-18a+8-24a+6a-18a ^2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2012 af Andreww (Slettet)

Ja, - og så skal du reducere det yderligere. Saml ledene.


Svar #7
30. september 2012 af deni0932 (Slettet)

4-6-18a+8-24a+6a-18a ^2 

 

skal jeg så 

 

4-6 +8 = 6

 

-18a -18a^2-24a ?????

 

6b= 6b

 

kan ikke finde ud af det med a'erne


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2012 af Andreww (Slettet)

4-6+8        -18a-24a+6a            -18a2

  6               ................               ........          ??? 


Svar #9
30. september 2012 af deni0932 (Slettet)

dvs. 

 

det gir 6-36a-18a^2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2012 af Andreww (Slettet)

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det ovenstående er ikke korrekt, for der er et minustegn foran (4+3a)(2-6a) , som ser ud til at være gået tabt.

4 -3(2+6a) -(4+3a)(2-6a) = 4 -6 -18a -(8-24a +6a -18a2)

                                             = -10 +18a2


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. september 2012 af Andreww (Slettet)

Ahh ja, det gik tabt, i alle vores mellemregninger. Det er rigtigt.


Skriv et svar til: reducering ? SOS!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.