Matematik

Dividere produkt eller flerleddet udtryk med tal

30. september 2012 af Vandskaden (Slettet)

Godaften :-D!

Jeg er i gang med en matematik opgave, og jeg kunne godt bruge lidt hjælp.

Opgaven lyder på: Af hver følgende skal du beregne en femtedel. 

 

 

    1)    10a + 5b + 20       10               5                20

           __________  =    ___    +      __    +        __     = ????

                   5                    5                5                 5

Mit gæt ville være: 2a+b+4 men det ser forkert ud ...

 

Her er anden opg. her skal jeg også bruge en femtedel.

     2)   10(a+5b) + 20            ?              ?               20

            __________    =      ___    +     __      +    ___      = ????

                  5                         5               5               5

Nogen der kan hjælpe med at løse opgaverne hvor der står ''?''


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Man finder en femtedel af en flerleddet størrelse ved at dividere hvert led med 5:

(10a + 5b +20) / 5 = (10a/5 + (5b/5) + (20/5) = 2a + b + 4

2) Samme fremgangsmåde.


Svar #2
30. september 2012 af Vandskaden (Slettet)

Jeg ved godt det er samme fremgangsmåde i 2'eren med parentsen gør mig virkelig forvirret.

Er det: 10/ 5    5/5      20/5 ? Men så giver det jo samme resultat i 1'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I opg 2) drejer det sig om

[ 10(a+5b) + 20 ] / 5 = (10(a+5b)/5) + (20/5) = 2·(a+5b) + 4 = 2a + 10b + 4


Svar #4
30. september 2012 af Vandskaden (Slettet)

Ahh, mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Dividere produkt eller flerleddet udtryk med tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.