Matematik

differentialregning hjælp

01. oktober 2012 af mrthe (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) -2x3+x2+4x-3

vis at tangenten i punktet p(0,f(0)) er parallel med linjen m der har ligningen

4x+y+2=0

 

Jeg ved jeg skal bruge tangentens ligning

 

y-f(x0) = f'(x0)(x-x0)

Men jeg ved ikke hvordan???


Nogle der kan hjælpe? på forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2012 af mathon

     gør dig klart, hvad mangler du
     i
                                                              y = f '(xo)(x-xo) + f(xo)

     for at kunne opstille ligningen?


Svar #2
01. oktober 2012 af mrthe (Slettet)

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre med f'(0)
F’(x) -6x2+2x+4 f’(0) =


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2012 af mathon

 

                m:    4x + y + 2 = 0
eller
                m:    y = -4x - 2
 


Svar #4
01. oktober 2012 af mrthe (Slettet)

Er det så rigtigt hvis jeg får det til F’(x) -6x2+2x+4 f’(0) = -2x+x+4 = -2+4 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2012 af mathon

 

                     f '(x) = -6x2 + 2x + 4

                     f '(0) = -6•02 + 2•0 + 4 = 4

hvorfor tangenten
                            y = 4x - 3         ikke kan være parallel med m, der har hældningstal -4

      


Skriv et svar til: differentialregning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.