Matematik

Differentialregning

01. oktober 2012 af laura122 (Slettet)

Hej alle, 

Jeg skal lave nogle differentialopgaver, men jeg er gået stå et sted. 

 

f(x)= -1/3x2 + 2x + 1

x= 4

(delta)y = f(4+h) - f(4) = -1/3x2(4+h)2+ 2(4+h) +1 - 11/3

 

Mit spørgsmål er så, hvorfra de 11/3 kommer fra. 

 

 

MVH Laura


         


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at udregne f(4+h) - f(4) igen. Der er ikke noget x i det udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Det ligner du blander et bevis sammen med en opgave. Hvad er spørgsmålet helt konkret?


Svar #3
01. oktober 2012 af laura122 (Slettet)

Jeg har indsat tallene i:

delta y = f(x + h) - f(x0

Det har jeg gjort for at finde funktionstilvæksten. Senere skal det jeg har skrevet reduceres, men der er bare et trin, jeg ikke forstår når man indsætter funktionen i formlen, det er hvor de 11/3 kommer fra.

Håber i forstå hvad jeg mener.


Svar #4
01. oktober 2012 af laura122 (Slettet)

mener selvfølgelig 

delta y = f(x0 + h) - f(x0)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.