Matematik

Ligefrem proportionalitet

01. oktober 2012 af [email protected] (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer!

Har dette spørgsmål som jeg kæmper med:

Printeren på lærerens lærerværelse printer 36 sider på 3 minutter. Sammenhængen mellem tid og antal printede sider kan beskrives som en ligefrem proportionalitet.

Indfør passende variable og skriv sammenhængen med en matematisk formel.

Det er noget med y=ax tror jeg, men ved ikke hvordan jeg lige skal få hul på opgaven

Håber i kan hjælpe! :)

Tak på forhånd!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2012 af Tyrael (Slettet)

#0

x og y er ligefrem proportionale hvis:

y = k·x


Alternativt kan det skrives:

y / x = k


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

x er tid i minutter

y er antal print

y=36/3 *x


Skriv et svar til: Ligefrem proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.