Fysik

Fysik spørgsmål

01. oktober 2012 af Mullerberg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! 

Jeg har blandt andet fået de her to spørgsmål i min fysikaflevering, og jeg kan simpelthen ikke huske, hvordan man gør. 
Håber der er nogle der kan hjælpe mig!

 

En hårtørrer på 1500 W bruger 6 minutter på at tørre en persons hår. Hvor meget energi i Joule omsætter den?

En anden hårtørrer på 2000 W bruger 4 minutter på at tørre samme persons hår. Hvor meget i kWh bruger den?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2012 af mathon

 

                               E = P • t


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2012 af mathon

 

 

En hårtørrer på 1500 W bruger 6 minutter på at tørre en persons hår. Hvor meget energi i Joule omsætter den?

 

                               E = P • t = (1,500 kW) • ((4/60) h) = 0,1 kWh


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2012 af hesch (Slettet)

#2:  Mathon kører lidt stærkt engang imellem:

E1 = P*t = 1500W * (( 6/60 )h = 0,15kWh

E2 = P*t = 2000W * (( 4/60 )h = 0,133kWh

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Desuden skulle svaret i opg 1) afleveres i J, ikke i kWh, dvs

      E1 = 1500W·6·60s = 540kJ

Det er sikkert godt at bremse lidt i svinget.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2012 af hesch (Slettet)

#4:   Fra portalens side bliver der opfordret til at give hints, ikke nødvendigvis facit.


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så er svaret i #1 da fuldt tilfredsstillende, men svarene i #2 og #3 lægger da stærkt op til en formodning om at være opgavens svar.


Skriv et svar til: Fysik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.