Matematik

Procent formel

01. oktober 2012 af alfhunter (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Jeg har en procent formel jeg ikke kan huske

en vare koster nu 10 kr. varen er nedsat med 52%. Hvad var før prisen ?

Jeg kan umiddelbart regne ud at det er over 20 kr.

Jeg kan jeg give mig til at gætte/regne. Men hvad er den korekte formel ?

 

På forhånd tak.

TC


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

                                                 (Forskel/oprindelige)·100% = ændring%

Find p i denne ligning               ((p - 10)/p)               ·100% = 52%

Denne opgave er ikke for videregående.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

oprindelig pris x

nedsat x*52/100

nypris x - x*52/100

nypris 10 kr

x - x*52/100=10                  gang med 100 så brøken kan forkortes

                                             del med tallet foran x på begge sider

 


Skriv et svar til: Procent formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.