Matematik

Differential-og integralregning

02. oktober 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse en opagev vha Maple, men jeg ved ikke hvordan man finder en tangent til et givet punkt på Maple. Skal man regne som man gør i hånden, eller kan man skrive en kommando e.l??

jeg har funktionen y=(1/2)x2-x+2(1/2)

og punktet [3,4]

Jeg har fået høre jeg bør omskrive 2(1/2) til 2.5 og ikke 1 som jeg umiddelbart troede- kan det stemme, hvorfor bliver det ikke 1?

 

Tak for alle svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

.. Vii antager, at y = f(x) .

..Differentier funktionen f.

..Find hældningen (  f ' (3) )

..Vi kender f(3) : f(3) = 4

..Så kan du finde tangentens ligning

...y = f(3) + f ' (3) • (x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2012 af nielsenHTX


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af nielsenHTX

prøv at se fil

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #4
02. oktober 2012 af CSSK (Slettet)

Yes, tak. Jeg har løst den på samme måde.


Skriv et svar til: Differential-og integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.