Kemi

PH-værdi

02. oktober 2012 af interweb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået tillet denne opgave, men jeg ner ikke hvad jeg skal gøre. Kan jeg odt få den forklaret?:

Som modstykke til pH findes der også en definition af størrelsen pOH

pOH = -log [oh]/1 mol/L

Benyt vands ionprodukt til at vise, at summen af pH og pOH for en opløsning er lig med 14,00


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af mathon

 

                    vands ionprodukt
                                                   [H3O+] • [OH-] = Kw = 10-14 M2

    ved logaritmering

                                                  log([H3O+]) + log([OH-]) = -14

   ved mulriplikarion med -1

                                                 -log([H3O+]) + (-log([OH-])) = 14

                                                  pH + pOH = 14


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2012 af mathon

 

     mulriplikarion   --->   multiplikation


Skriv et svar til: PH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.