Kemi

Hjælp HASTER.

02. oktober 2012 af 99simone (Slettet) - Niveau: B-niveau

Acetylsalicylsyre er et smertestillende middel, der samtidig er en middelstærk syre. Styrkekon-stanten er 3,0 *10^-4 M. Molarmassen er 180,15 g mol^-1.

Når acetylsalicylsyre kommer i kontakt med mavesyren (pH = 2) ændres ioniseringsgraden. Forklar, hvad der sker, og beregn ioniseringsgraden i maven, idet det antages, at acetylsalicylsyre ikke ændrer mavesækkens pH.
 

Min lære har sagt noget med en konstant på 2 og at vi skal bruge pufferligningen, men forstår det virkelig ikke og vi skal aflevere i morgen. Så det haster virkelig med hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af mathon

 

         Ks  = 3,0 ·10-4 M

         pKs = -log(Ks) = -log(3,0 ·10-4) = 3,5   hvilket indikerer middelstærk syre

    det er kun et svagt korresponderende syre-basesystem, der udgør en puffer.

 


Skriv et svar til: Hjælp HASTER.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.