Matematik

isoler s

02. oktober 2012 af smisch

Hej, har lavet en opgave, som jeg ikke er sikker på, er følgende rigtigt?

4+(x/y)=6

(x/y)=2

x=2y

 

og har en anden som ser således ud:

5x+4y=28 men ved ikke hvordan jeg skal regne den ud..... kan man godt skille 5 og x, og 4 og y fra hinanden ??

 

 

undskyld, overskriften er forkert, men kan ikke lave den om....


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det første er korrekt. Hvad skal du gøre i den anden?


Svar #2
02. oktober 2012 af smisch

er ikke sikker, men kan man sige:
 

x+4y=23

x=19y???

jeg ved det virkelig ikke, det ser meget forkert ud


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, sådan kan man ikke gøre.

Man kan isolere y:

                                       y = -(5/4)x + 7

eller man kan isolere x:

                                       x = -(4/5)y + (28/5)


Svar #4
02. oktober 2012 af smisch

aha okay mange tak for hjælpen :)
 


Skriv et svar til: isoler s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.