Matematik

Differentialet af f

03. oktober 2012 af Figes (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

df(x,y,z)= -yz(dx) -xz(dy)-xy(dz)

Den dobbelt partielle afledede er?

fxy = -z  f xz = z eller f xx= z

Jeg får slet ikke nogle af disse værdier når jeg differentierer. Nogle der kan vise hvordan det rigtige svar løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af peter lind

Det får jeg heller ikke for de 2 sidstes vedkommende

Det fremgår at

∂f/∂x = -yz  Differentiere du dette med hensyn til y, z og x får du

2f/∂x∂y = -z

2f/∂x∂z = --y

2f/∂x2 = 0

Ombytning af rækkefølgen af differentiationerne i de 2 første tilfælde giver samme resultat


Skriv et svar til: Differentialet af f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.