Matematik

differentiel regning

03. oktober 2012 af hejhej456 (Slettet)

Nogle der kan hjælpe med med denne opgave, jeg ved ikke helt hvad man skal, da jeg bliver meget forvirret omkring diffrentiel regning.

 

Undersøg ved udregninger om linjen med ligningen y=3x - 9/2 er tangent til grafen for f(x)=1/2x2.

Angiv i givet fald røringspunktets koordinater.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af SuneChr

Differentialregning.

Linjen har hældningskoefficienten 3.

Løs derfor  f´(x) = 3


Svar #2
03. oktober 2012 af hejhej456 (Slettet)

Hvad kommer f'(x) til at hedde når man differencere? er lidt i tvivl i hvad man skal man 1/2

 

f'(x) = 1/2*2x kan det passe?


Svar #3
03. oktober 2012 af hejhej456 (Slettet)

Nogen der kan svare på om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af SuneChr

# 2  Ja.  f´(x) = x    Så røringspunktet er derfor  (3 ; f(3)) = (3 ; 9/2)

Tangentligningen er derfor

y - 9/2 = 3(x - 3)  ⇒  y = 3x - 9/2

Så linjen er tangent til grafen for f .


Skriv et svar til: differentiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.