Matematik
hjælp til tre mat opg ved integral regning
14. september 2005 af
*cecilie* (Slettet)
1. [ S((3x^2)-((1/7)x^2)-5)dx ]
2. [ S(x^2)In((x^3)+6))dx
3. [ S (4/(4^x))dx
håber nogen vil hjælpe? for jeg laver min mat. aflevering men har lige problemer med de tre opg..mange tak
2. [ S(x^2)In((x^3)+6))dx
3. [ S (4/(4^x))dx
håber nogen vil hjælpe? for jeg laver min mat. aflevering men har lige problemer med de tre opg..mange tak
Svar #1
14. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Integralerne beregner du selv, men du kan få et par vink:
1. Integrér ledvist (hvert led for sig).
2. Anvend substituenten t = x^3 + 6.
3. Vis, at 4/4^x = 4*(1/4)^x.
Sidstnævnte er således en eksponentiel udvikling (b*a^x), og den funktionstype formoder jeg da, at I er i stand til at integrere.
Ved et ubestemt integral forstås som bekendt en vilkårlig stamfunktion til integranden. Derfor gælder som altid ved ubestemte integraler: husk integrationskonstanten!
//Epsilon
1. Integrér ledvist (hvert led for sig).
2. Anvend substituenten t = x^3 + 6.
3. Vis, at 4/4^x = 4*(1/4)^x.
Sidstnævnte er således en eksponentiel udvikling (b*a^x), og den funktionstype formoder jeg da, at I er i stand til at integrere.
Ved et ubestemt integral forstås som bekendt en vilkårlig stamfunktion til integranden. Derfor gælder som altid ved ubestemte integraler: husk integrationskonstanten!
//Epsilon
Skriv et svar til: hjælp til tre mat opg ved integral regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
