Matematik

Udregning af 3 brøker med tal og bogstaver.

03. oktober 2012 af kashnordic (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej tænkte på om nogle kunne hjælpe mig med disse 2 stykker da jeg er helt lost ??? :)

 

De lyder således:

 

(3a+b)/12-   (a-b)/20=

og

18/15x+(9+x)/5x-(x-8)/3x=

 

Hvad er resulatet og regne måden med disse 2.

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at forlænge brøkerne til deres fællesnævner.


Svar #2
03. oktober 2012 af kashnordic (Slettet)

Ja ved den øverste er fællesnævneren 60, men kan stadig ikke få det til at passe ? hjælp :).


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den første brøk forlænges med 5, den anden med 3:

5·(3a+b)/60 - 3·(a-b)/60 = (15a +5b -3a +3b)/60 = (12a +8b)/60 = (3a + 2b)/15


Svar #4
03. oktober 2012 af kashnordic (Slettet)

Okay mange tak og den sidst klares således ikke ?

 

18/15x+(9+x)/5x-(x-8)/3x=

18/15x+(3*(9+x))/(3*5x)-(5*(x-8))/(5*3x)

18/15x+(27+3x)/15x-(5x-40)/15x

(18+27+3x-5x-40)/15x = (5-2x)/15x


Skriv et svar til: Udregning af 3 brøker med tal og bogstaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.