Matematik

Rente

03. oktober 2012 af Blouse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ja, jeg har brug for hjælp.

 

Du har 10000 i banken og renten er 3%

 

10000:100x3=300

Halvt års rente:12x6

Jeg er forvirret.

Hjælp :/

 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Et halvt års rente er 6/12 = 1/2 af det hele års rente.


Svar #2
03. oktober 2012 af Blouse (Slettet)

Ja, 6/12 er 1/2 af det hele års rente, men 3% af 10000 kr er 300 kr og der er halvt års rente. Hvordan beregner jeg det?

300 kr og der er  halvt års rente er det ik så 150 kr? :/


Svar #3
03. oktober 2012 af Blouse (Slettet)

300kr er det i et helt år, men når du skal betale hvert halve år, så dividere jeg tallet med 2. Tror jeg har forstået det og vis det er et kvartal så deller du 300 i fire dele ik?

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.

Renten er i dette tilfælde ikke noget, man skal betale, men et beløb, der tilskrives saldoen på kontoen af banken.


Svar #5
03. oktober 2012 af Blouse (Slettet)

Tusind tak indtil nu. Har et til for at være sikker :)

Man sætter 5000 til 4% i rente om året.

Hvor meget får han i rente på et år:

5000:100x4=200

Så han får 200 kr om året, og om 2 år kan han hæve 5400 :

200 om året

og 200 til igen, for et ekstra år

Så om 2 år kan han hæve 5400 + arbejds løn.

 

Takker, du har været et stort hjælp. :)


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.