Matematik

Hjælp til medianer!

04. oktober 2012 af CanadaGoose (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg spurgte også om denne opgave i går, men fik ikke helt fat i hvordan opgaven skulle løses. Det ville være rart, hvis nogen havde tid til at hjælpe mig :-)

Opg 1.

Trekant ABC er udspændt af punkterne A(-1,2), B(3,5), C(8,-4). Find koordinaterne til de vektorer, hvis begyndelsespunkt er trekantens vinkelspidser, og hvis slutpunkter er de modstående siders midtpunkter, dvs. vektorerne ligger på trekantens medianer. Bestem derefter længden af hver median.

 

Jeg har allerede fundet midtpunkterne:

AB: (1;3,5)

BC: (5,5;0,5)

AC: (3,5;-1)

Hvordan er det så, jeg går videre...? 


Svar #1
04. oktober 2012 af CanadaGoose (Slettet)

Skal man finde normalvektoren og så indsættes det i formlen a(x-x0)+b(y-y0)=0? :-) 

Derved er opgaven løst? eller... 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Lav en skitse

og find ud af det

uden at falde i søvn.

Eller se min fil

 

Vedhæftet fil:Skits.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Hvis du allerede har fundet midtpunkter, skal du så finde afstandene


Svar #4
04. oktober 2012 af CanadaGoose (Slettet)

så jeg skal ikke finde normalvektoren og så indsætte det i formlen a(x-x0)+b(y-y0)=0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad skal du da bruge det til? Der står intet om det i din opgave


Svar #6
04. oktober 2012 af CanadaGoose (Slettet)

Ja, det er rigtig nok! Så jeg skal bruge afstandsformlen, hvor jeg indsætter hvilke tal? 


Svar #7
04. oktober 2012 af CanadaGoose (Slettet)

Der er ikke nogen, som har en idé? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Medianer:

Beregn   |AB|/2 , |BC|/2 , |CA|/2

Det er sådan, hvor du finder afstanden fra punkt til punkt, og så deler du det i 2 = median.


Svar #9
04. oktober 2012 af CanadaGoose (Slettet)

Men jeg har ikke funden længden af bl.a. AB kun midpunkterne? Men forstår godt fremgangsmåden! 


Svar #10
04. oktober 2012 af CanadaGoose (Slettet)

Bliver lABl så √(42+32)=5 så længden af AB er 5. Hvor det så bliver 5/2= 2.5 så medianens længde er 2.5.  Kan det passe?  


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)


Svar #12
04. oktober 2012 af CanadaGoose (Slettet)

Hvordan finder jeg koordinaterne og længden?..


Skriv et svar til: Hjælp til medianer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.