Fysik

Opgave B fysik.

05. oktober 2012 af blackangelofnemesis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Her er opgaven.

Et varmelegeme opvarmede rumsondens heliumbeholdning ved at tilføre den energien 5,40 kJ med effekten 12,8 W.

a) Hvor lang tid varede opvarmningen af heliumbeholdningen?

t=5400J/12,8W  = 421.8 s eller ca. 7 min

 

Ved opvarmningen steg temperaturen af heliumbeholdningen fra 1,826 K til 1,838 K. Den specifikke varmekapacitet af flydende helium kan sættes til 2.1 (kJ/(kg*K)) Rumsonden skulle i gennemsnit bruge 30 gram helium pr. time.

b) Beregn massen af heliumbeholdningen og bestem, hvor lang tid beholdningen af helium kunne række

Jeg ved eller har fået af vide, at jeg skal bruge denne formel.

E = m * c * (t2-t1)

Og resultatet skulle meget gerne give m = 214.3 kg Men jeg har ingen anelse, hvordan man bruger denne formel, hvilken tal jeg skal sætte ind osv osv. E = m * c * (t2-t1) Så hvis en vil forklare mig trin for trin, hvordan man løser den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2012 af mathon

 

                                       E = m c (T2 - T1)

                                       (5,40 kJ) = m (2,1 kJ/(kg•K)) ((1,838 K) - (1,826 K))

                                       (5,40 kJ) = m (2,1 kJ/(kg•K)) (0,012 K)

                                       (5,40 kJ) = m (0,0252 kJ/kg)

                                        m = (5,40 kJ) / (0,0252 kJ/kg)


                                        m = 214,286 kg

 


Svar #2
05. oktober 2012 af blackangelofnemesis (Slettet)

Mange tak! :D *slår mig selv i hovedet* det er jo logik for burhøs! :D

Skriv et svar til: Opgave B fysik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.