Matematik

10 potens

05. oktober 2012 af kjlo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 

 

hvad er facit af 5,555*10^11


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det ville man da nok skrive som det står

                     5,555·1011

Ellers kan du fylde ud med 0er og flytte kommaet 11 pladser til højre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

555500000000

forstår ikke helt hvad du spørger om


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

Hej Kijo

ja De der matamatik nørder der kan ikke forstille sig hvad du spørger om, for de fatter ikke hvad det er du ikke har forstået og fortæller dig ikke om reglene eller kommer med eksempel der er regnet til facit.

det prøver jeg så om jeg ikke kan klare :-)

vi tager et tilfældigt tal 4

4 er iige netop  4 ,fordi "fire gange en" er = fire..

nu lyfter vi 4 til fjerde potens det gøres sådan 4 gange 4 gange 4 gange 4 er = 256 og det skrives sådan 44

nå du ser regne stykke der ser sådan ud 4*44. regner du først potens talets verdi ud også ser det sådan ud 4 * 256 = 1024

Det er lige sådan med dit oprindelige spørgsmål og ud af alle de andre måder man kunne have valge skrive selv samme tal på, så har man valgt lige netop den måde som standat fordi den er nem.

fordi 1011 er jo bare 10 ganget med 10 i alt 11 gange så reslutatet bliver et 1 tal efter fulgt af 11 nuller 100.000.000.000

og derfor gannger du så 5,555 med 100.000.000.000 som giver 555500000000 .

mvh jacob

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

PS. det er absolut ikke forbudt at give merit eller kommenter det lxrt jeg lukker ud her :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2012 af SuneChr

# 0  De naturvidenskabelige fag, matematik, statistik, fysik, astronomi, biologi, og mange flere, arbejder ofte med meget store talstørrelser, hvor det er bekvemt at angive de store tal på en kort og overskuelig måde.

Tallet   5,555·1011  kan skrives på mange måder, og det er normalt, som her, at tallet, der lægger sig op til potensen af 10, ligger i intervallet          1 ≤  5,555 < 10 .

5,555·1011  kan også laves om, så hele tallet er en 10´er potens. I så fald har vi   10(11 + log 5,555)  .


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2012 af SuneChr

# 0   Tallet udtales, i den lange udgave,    ´555 milliarder og 500 millioner´   eller   ´555½ milliard´


Skriv et svar til: 10 potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.