Kemi

mængdeberegning

06. oktober 2012 af uytuty (Slettet)

hej jeg ved virkelig ikke hvordan man regner dem ud så jeg håber nogen der kan foklar mig eller regne dem for mig

jeg har lagt et billed af opgaven

 

håber virkelig nogen der vil hjælpe......tusind tak

Vedhæftet fil: mol.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2012 af naarp1 (Slettet)

Molarmasserne kan du bestemme ud fra det periodiske system. Når du begynder på at regne dem, så husk at tage hensyn til at reaktionen ikke sker en til en.

Når du har fundet molmasserne kan du benytte dig af at du allerede kender en n. Denne n skal du gange med forholdet eks. 5 og så får du stofmængden.

for at finde massen skal du benytte dig af n og M, da du kender dens forhold n*M=m.

Håber det er til en smule hjælp


Svar #2
06. oktober 2012 af uytuty (Slettet)

hvordan skal jeg ved hvor meget gram er 5O2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2012 af mathon

 

            
                            5 mol O2 = 5•(2•15.999 g) = 159,99 g


Svar #4
06. oktober 2012 af uytuty (Slettet)

ok mange tak


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.