Kemi

DIIOD - HJÆLP!!

07. oktober 2012 af læsefreak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave?? :) 

På forhånd tak!! 

Diiod har en begrænset opløselighed i vand, men en langt større opløselighed i cyclohexan, C6H12.
Vi vil undersøge dette forhold nærmere ved et eksperiment.
Til start fremstilles en mættet opløsning af diiod i vand. 10,0mL af denne opløsning titreres med en 0,00200M Na2S2O3-opløsning, hvorved følgende reaktion forløber:

I_2 (aq)  + 2S_2 O_3^(2-) (aq)→2I^- (aq)+ S_4 O_6^(2-) (aq)

Ækvivalenspunktet registreres ved hjælp af stivelse som indikator. Ved ækvivalenspunktet er der anvendt 12,7mL af Na2S2O3-opløsningen.

A) Beregn koncentrationen af diiod i den mættede opløsning.

I en skilletragt hældes nu 100mL af den mættede diiodopløsning og 10,0mLcyclohexan. Der ses tydeligt to faser i tragten.
Herefter rystes der grundigt, hvorved diioden fordeler sig mellem de to faser, og efter nogen tid har følgende ligevægt indstillet sig:
I_(2 ) (aq)   ?  I_2 (C_6 H_12 )

Ligevægtskonstanten, K_F, for denne ligevægt kaldes fordelingsforholdet og er udtryk for diiods forskellige opløselighed i de to faser. For at bestemme KF titrere man nu 50,0mL af vandfasen med 0,00200M Na2S2O3. Ved ækvivalenspunktet er der anvendt 8,50mL af Na2S2O3.   
B) Beregn koncentrationen af diiod i vandfasen.

C) Beregn koncentrationen af diiod i cyclohexanfasen.

D) Beregn K_F

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2012 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2012 af lektiepigen (Slettet)

men jeg forstår bare virkelig ikke, hvad det er du gør:( Uanset hvad jeg gør, så får jeg ikke samme resultater som dig! 

Hvordan løser du opg. a) ??

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2012 af lektiepigen (Slettet)

er det rigtigt at sige, at man starter med at finde stofmængden af Na2S2O3 ved formlen:

n= c* V = 0.00200 M * 0.01 L = 0.0000200 mol 

fordi stofmængdeforholdet mellem S2Oog I2 er 2:1 så er n(I2):= 0.0000200 mol * 0.5 = 0.000010 mol

nu finder jeg så koncentrationen af diiod:

c= n/V = 0.000010 mol /  0.01279 L = 0.00078186 M = 7,83 * 10^-4 M 

?? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2012 af lektiepigen (Slettet)

??:)


Skriv et svar til: DIIOD - HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.