Matematik

Ligninger

07. oktober 2012 af Lovel (Slettet)

B: -3-7x=17x

 

C:   3x/4-15=-3x

HJÆLP

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2012 af daniel0027 (Slettet)

-3-7x=17x

-3=24x

24/24=-3/24

x=-8

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2012 af oafkl (Slettet)

B. + 7x på begge sider. derefter skal du dividere med 24 på begge sider. -3/24 = -0,125. X= -0,125


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2012 af oafkl (Slettet)

C. Der er x = 4. men kun hvis det er sat sådan her op (3x/4)-15 = -3x


Svar #4
07. oktober 2012 af Lovel (Slettet)

jeg har fået det til 1
 

3x*4/4 - 15 = -3x*4
3x-3x-15= -12x-3x
-15/-15 = 15x/15

den første / = brøkstreg

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2012 af oafkl (Slettet)

3x/4-15 = -3x (ganger med 4) 3x-60 = -12x (-3x) -60 = -15x (/-15) 4 = x

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2012 af oafkl (Slettet)

Altsaa naar du ganger med 4 skal de 15 ogsaa ganges med 4 :)

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.