Matematik

f(x) =?

07. oktober 2012 af Hijsa

Hej!

Jeg har førhen haft at gøre med funktioner der fx. hed y=ax+b. Nu har vi fået at vide at vi skal lægge det til side, og at det fra nu af hedder f(x) =ax+b.

Men jeg er ikke sikker på om jeg helt forstår det?

Fx. har jeg en funktion f(x)= 0,436+112

Jeg skal beregne f(4). Hvordan gør jeg det?

Og jeg skal løse ligningen f(x) = 116

Hvordan skal jeg gribe det an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2012 af Euroman28

Det er meget nemt.

f(4) = 0.436*(4) + 112 = ???

og at du skal beregne f(x) = 16 betyder at

du skal løse 0.436*x + 112 = 116 det vil du regner der 0.436*x = 116-112  - > 0.436*x = 4 -> x = 4/(0.436)

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
07. oktober 2012 af Hijsa

Så i den første beregner jeg x når funktionsværdien af x er 4.

Og i den næste beregner jeg funktionsværdien når x er 116.

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2012 af Euroman28

ja for at være helt korrekt så

a) du finder funktionværdien når du ved at x = 4

b) du skal finde det x for hvem funktionen er 116

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #4
07. oktober 2012 af Hijsa

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: f(x) =?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.