Matematik

stigningstal for brodele

08. oktober 2012 af mett9676 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

har en opgave hvor jeg skal finde stigningstallene for en bro.

Har regnet mig frem til at det er solve((-812-0)^2+(y-44925)^2,y) = 67,6734, men det virker så latterlig meget i forhold den facitliste vi har fået givet med, hvor den skulle give 0,018? 

er der en anden måde, at lave opgaven på?

 

-Mette

Vedhæftet fil: DSC_0423.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2012 af peter lind

Du skal finde hældningen af tangenten til cirkelbuen for x = 812 eller x = -812


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

Der er to måder at løse opg. c:

1) Find cirklens lignng. Løs denne mht. y (Der er to løsninger +/-, du skal bruge den positive)

Find f ' (Bx-koordinat).

2) Find centrum O. Find punkt B. Find radiuslinjen OB. Tangenten er vinkelret på denne, dvs. deres hældninger ganget sammen giver minus 1.

 


Svar #3
08. oktober 2012 af mett9676 (Slettet)

Har fundet cirklens ligning i opg. A. Og ja, der er to løsninger, men de giver ikke mening og det er det som undre mig, for fik det til det, som jeg skrev i spørgsmålet.

Bx-koordinat?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2012 af peter lind

I #0 finder du y koordinaten for B. Det er ikke det der bedes om


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

Solve( (x-0)2 + (y-(-44925))2 = 450002, y)              .... her får du to løsninger (= 2 halvcirkler), brug den med + .

differentier denne fundne funktion.

indsæt derefter x= -812 og x=812 i f ' (x).


Skriv et svar til: stigningstal for brodele

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.