Matematik

Vektor - hjæææælp

08. oktober 2012 af SmilDuPå (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1)

Bestem koordinaterne til en enhedsvektor der er parallel med vektoren (4,1)

Opgave 2)

Forklar hvordan man finder vinklen mellem vektorerne a=(4,-3) og b=(5,2)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Divider vektoren med dens længde.

2) Benyt formlen for cosinus til vinklen v mellem to vektorer,     cos(v) = (ab) / (|a||b|)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2012 af SuneChr

1)  Find længden λ , af (4 ; 1)  v.h.a. Pythagoras.  Enhedsvektoren hedder da  1/λ·(4 ; 1)

2)  Cos formlen må stå i bogen eller i formelsamlingen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2012 af Dainicx (Slettet)

Ok, tak til jer begge!. Kigger lige på det :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2012 af Dainicx (Slettet)

heeeeeeeeeeeeey :-) 

Fik lige ikke helt fat i det. Hvordan vil du have mig til at finde længden af vektoren ved hjælp af  pythagoras?? - Vil du ikk lige uddybe.

Tak på forhånd !


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du må kende formlen for en vektors længde

              |a| = √(a12 + a22)

Den udledes ved hjælp af Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2012 af Dainicx (Slettet)

takker mange gang!!! :-) og forsæt god aften 


Skriv et svar til: Vektor - hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.