Matematik

Panserformlen differentialligninger hjælp.

09. oktober 2012 af Raaydk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

 

Har fået givet en diff ligning hvor jeg skal bestemme den fuldstændige løsning. Her ved jeg at jeg skal bruge panserformlen. Jeg skal angive p(t) og q(t) som jeg er lidt usikker på.

 

Ligningen ser sådan her ud:

y(t)' = 8t = 8t*y(t)

p(t) = 8 ved jeg,

men hvad er q(t), det kan jo ikke være 8t*y(t)? Hvis jeg selv skulle gætte er q(t) = 8t  men her giver resultatet noget sindsygt når jeg bruger stamfunktionen.

 

 

 

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2012 af wut123 (Slettet)

Hvis du mener differentiallingingen y'(t) + 8t = 8t·y(t),  kan denne srives som  y'(t) - 8t·y(t) = -8t. 

Dette svarer til en 1. ordens differentiallinging af formen  y'(t) + p(t)·y(t) = q(t),  hvor p(t) = q(t) = -8t


Svar #2
10. oktober 2012 af Raaydk (Slettet)

Så p(t) = 8

 

og q(t) = -8t??


Skriv et svar til: Panserformlen differentialligninger hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.