Fysik

Resistans

09. oktober 2012 af 1QAtion

Hej :)

En kogepladen har en effekt er 1200W. Varmen i en kogeplade udvikles af en
tråd af konstantan. Tråden har et tværsnit på 0.025 mm2.


a) Beregn resistansen af konstantan tråden

b) Beregn længden af konstantan tråden.som 

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2012 af peter lind

Der mangler data til at besvare spørgsmålet. Hvis du kender spændningen kan du finde R af P = U*I = U2/R

b) R = ρ*l/A  hvor ρ er den specifikke modstand. l er længden og S er tværsnitarealet. Den specifikke modstand kan du slå op i din bog eller en tabel.


Svar #2
09. oktober 2012 af 1QAtion

Men det er de eneste oplysninger jeg har. Kan man gå ud fra, at der kommer 230V gennem stikkontakten?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2012 af peter lind

Det er nok noget i den retning, der underforstås


Svar #4
09. oktober 2012 af 1QAtion

Er det R=P/U2 = 1200w/2302v = 0,023Ω ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. oktober 2012 af peter lind

nej P = U2/R


Svar #6
09. oktober 2012 af 1QAtion

2302/1200 = 44,1Ω er det ikke et ret højt tal?


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. oktober 2012 af peter lind

jo; men det er resultatet


Skriv et svar til: Resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.