Fysik

Eksponentielfunktion og henfald

09. oktober 2012 af Gymnasieven (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en fysikrapport er jeg blevet bedt om at argumentere for hvorfor at en eksponentielfunktion er den der beskriver et atoms henfald bedst. Men ved ikke selv hvorfor den passer bedst. Er der nogle der eventuelt ved hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2012 af peter lind

Du kan antage at antal henfald er proportional med antallet af kerner og proportionla med et meget kort tidsintervald dt. Skrevet ud får du at antal hnfald = antal kerner der forsvinder er dN = -kN*dt


Svar #2
09. oktober 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Den må jeg sige jeg ikke helt forstod.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2012 af mathon

  hvis

                  dN = -kNdt

  så
                  (1/N) • dN = -k • dt

                  ∫ (1/N) • dN = ∫ -k • dt

                  ln(N) = -k•t + ln(No)
  hvoraf

                  N = No•e-k•t


Skriv et svar til: Eksponentielfunktion og henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.