Matematik

Ligning...

09. oktober 2012 af MzFriends (Slettet)

Hey jeg sucks til ligninger, kunne I hjælpe mig med denne ligning:

-(3+x)(4-10) = 3*x/5 -3

 

Kunne I evt. skrive mellemregninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

gang alle led med 5 og forkort brøken

gang parenteserne ud

 


Svar #2
09. oktober 2012 af MzFriends (Slettet)

Øhh.....

Så: 

-(3+x)(4-10)*5 = 3*x/5 -3 *5

-(15+5x)(20-50) = 3*x -3

-15-5x-30+3 = 3*x -3+3

-42-5x+5x = 3x+5x

-42/8 = 8x/8

-5,25 = x

Sådan??

Hvis du så laver kontrol giver de 2 forskellige resultater


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

-(3+x)(4-10) = 3*x/5 -3

-(3+x)(4-10)*5 =5* 3*x/5 -5*3

-(3+x)*(-6)*5=3x-15


Svar #4
10. oktober 2012 af MzFriends (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke..


Skriv et svar til: Ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.