Kemi

Afstemning af (redoxreaktion!)

09. oktober 2012 af maria1901 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virklig brug for hjælp til den her:

Fe^3+ + Cr2O7^-2    --> Fe^3+ + Cr^3+

Jeg kender alle regler og ved at O=-2 men mit problem er når jeg når til Cr2O7^-2

er det så -2*7=-14

-14-2

-12

-12/2= -6

 

eller er det bare 6 oxidationstallet er og hvorofr????

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2012 af Phienix (Slettet)

Sikker på der ikke skal stå Fe2+ på venstresiden?

I så fald er

Cr2O72- har 7xO -> 7*(-2) = -14. For at hele molekylet får -2 må Cr altså opveje med (-14 - (-2) ) / 2 = 6 hver. Så oxidationstallet for Cr er +6.

I så fald fås

6 Fe2+ + Cr2O72- ---> 6 Fe3+ + 2 Cr3+

Så mangler du bare at rette for ladningen og antallet af oyxgen ved at tilsætte H+ på venstresiden og H2O på højresiden.

Forudsættet, selvfølgelig, at du mente Fe2+ på venstresiden.


Svar #2
11. oktober 2012 af maria1901 (Slettet)

Ja det skulle stå Fe^2+, men mit problem er på det vedhæftet billede kan jeg ikke rigtig forstå hvad forklaringen er på det andet felt, hvor der står 10 på venste side og 24 på høje side altså ladningerne? men hvordan er det blevet til 10 ? og 24?

 

Vedhæftet fil:picture.jpeg

Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2012 af mathon

se


Skriv et svar til: Afstemning af (redoxreaktion!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.