Matematik

hjælp med at bestemme fortegn??

10. oktober 2012 af vmetteh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. :-))


Figuren viser en parabel med ligningen  y=-1,5x2+bx+c
a) bestem fortegnet for hvert af tallene c, b og d, hvor d betegner diskriminanten.

 

jeg har vedhæftet filen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2012 af Snick (Slettet)

Hej opretter

Benyt følgende

a er positiv når grenene på parablen vender opad, og negativ når de vender nedad

b betegner hældningskoefficienten af tangenten i x = 0

c betegner skæringspunktet med y-aksen

d > 0, når parablen har to løsninger/rødder(skæringer med x-aksen). 

d = 0, når parablen har en løsning 

d < 0, når parablen ingen løsning har

Mvh Snick


Svar #2
10. oktober 2012 af vmetteh (Slettet)

hej snick

så langt er jeg kommet.

har fundet ud af at a+c er negativ, og b positiv. har problemer med at få dem stilt rigtigt op. :)

mvh Mette


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2012 af Snick (Slettet)

#2

Du kunne evt. opstille det sådan

a < 0           

b > 0

c < 0

 


Svar #4
10. oktober 2012 af vmetteh (Slettet)

tak snick. :)


Skriv et svar til: hjælp med at bestemme fortegn??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.