Kemi

Hjææææælp

11. oktober 2012 af LineOp (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvordan beregner man koncentrationen af en middelstærksyre?

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2012 af mathon

              
                    
                             ...du skal kende pKs og pH


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2012 af mathon

 

                    
                                            cs = 10pKs-2pH + 10-pH


Svar #3
11. oktober 2012 af LineOp (Slettet)

Potentiometrik titrering af phosporsyre (H3PO4) En prøve phosphorsyre (H3PO4) af ukendt koncentration undersøges ved titrering med NaOH 10mL  (H3PO4) tireres med 0,1M NaOH.  Beregn koncentrationen af (H3PO4) Opgaven lyder såen

Svar #4
11. oktober 2012 af LineOp (Slettet)

Har aldrig set denne formel. :-S

Brugbart svar (1)

Svar #5
12. oktober 2012 af mathon

du har vel set
                                                     HB   +   H2O   <--->   B-   +   H3O+
molære koncentrationer            cs-α·cs                       α·cs       α·cs      

 

     og ligevægtsloven
                                           [B-] · [H3O+] / [HB]  = Ks

                                           [H3O+]2 / (cs - [H3O+]) = Ks

                                          Ks·cs = [H3O+]2 + Ks·[H3O+]

                                          cs = 10-2pH/10-pKs + 10-pH


                                          cs = 10pKs-2pH + 10-pH


 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

??? gav Marthons svar dig nogen løsning/overblik på problematiken ???

 


Svar #7
13. oktober 2012 af LineOp (Slettet)

Ja tusind tak for hj&#230;lpen :-)

Svar #8
14. oktober 2012 af LineOp (Slettet)

Er der nogen der ved, hvordan man solver en ligning i kemi, hvor H3O indg&#229;r?

Skriv et svar til: Hjææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.