Fysik

Kinetisk energi og impuls

13. oktober 2012 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har forsøgt at finde ud af det, men jeg har rodet noget i mine mellemregninger, der har fået mig til at gå i stå.

Vedhæftet fil: MP2.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
13. oktober 2012 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. oktober 2012 af mathon

part A:

for et retlinjet, centralt stød
 gælder
                                    mA - mB                2mB
                            uA = ------------ • vA + ----------- • vB
                                    mA + mB            mA + mB

 som for vB ≈ 0
 giver

                                    mA - mB           
                            uA = ------------ • vA
                                    mA + mB    

 hvoraf
                                      vA - uA          
                            mB = ---------- • mA
                                      vA + uA  

 som specifikt
 giver

                                                (1,5 - (-1,2))·10-7 m/s        
                            mukendt =    ----------------------------- • mp  =  9 • mp
                                                (1,5 + (-1,2))·10-7 m/s 

 

   
 


                


Brugbart svar (3)

Svar #3
13. oktober 2012 af mathon

part B:

 for et retlinjet, centralt stød
 gælder
                                       2mA               mB - mA
                            uB = ------------ • vA + ----------- • vB
                                    mA + mB            mA + mB

 som for vB ≈ 0
 giver

                                       2mA              
                            uB = ------------ • vA
                                    mA + mB           

 som specifikt
 giver
                                       2mp             
                            uukendt = ------------ • vA = 2·10-1 • (1,5·107 m/s) = 3,0·106 m/s
                                           mp + 9mp   


 


Brugbart svar (2)

Svar #4
13. oktober 2012 af mathon

korrektion

      for et retlinjet, centralt stød   --->   for et retlinjet, centralt elastisk stød     


Svar #5
13. oktober 2012 af DelFerro (Slettet)

Meget overskuelig at følge med. Mange tak for de store hjælp!


Skriv et svar til: Kinetisk energi og impuls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.