Matematik

Matrix regning

14. oktober 2012 af bounty' (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder og er gået lidt i stå med følgende opgave.
Bestem samtlige reelle løsninger for det lineære ligningssystem:
x1 + x2 − x3 = 0
−a·x1+x2−x3 =0
−x1 + a · x2 + x3 = 0

jeg har i maple indsat koefficentmatricen og højresiden og dermed fået totalmatricen som jeg har gausset ned. når jeg gør det får jeg at (x1,x2,x3)=(0,0,0), eftersom totalmatricen kommer på trappeform. meen. synes ikke helt det lyder rigtigt? er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ligningssystemets determinant er (1+a)2 .

Hvis a ≠ -1 , har systemet den ene løsning (x1,x2,x3) = (0,0,0) . 

Hvis a = -1, reduceres ligningssystemet til den ene ligning

x1 + x2 - x3 = 0 ,

der er ligningen for an plan.


Svar #2
14. oktober 2012 af bounty' (Slettet)

Så det er de to løsninger der findes til systemet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er løsningen til systemet.


Skriv et svar til: Matrix regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.