Kemi

kemi b fra M til mL

15. oktober 2012 af MariaDel (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der en der kan hjælpe mig at regne fra M til mL

Hvis man ikke har fast NaOH som man kan afveje, men kun en 0,1M opløsning af NaOH, hvor mange mL skal man bruge?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2012 af Salihu (Slettet)

For at gå fra masse af NaOH til volumen skal du lave flg. beregning:

V = n / [NaOH] = m / (M*[NaOH])

Hvis du fx vil have 100 g NaOH ud af en 0,1M opløsning, skal du bruge 

V = 100 g / (39,998 g/mol*0,1 mol/L) = 25 L


Svar #2
15. oktober 2012 af MariaDel (Slettet)

jeg er ikke helt med , vil det sige at vi har molarmassen og stofmængden så skal vi finde massen, også regne V ud ?

 


Skriv et svar til: kemi b fra M til mL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.