Matematik

Mikroøkonomi hjælp

17. oktober 2012 af simon.- (Slettet)

Det antages at arbejdskraften L og kapital K er perfekte substitutter og at hver enhed af produktionen Q kræver 1 enhed af arbejdskraft L og 1 enhed af kapital K eller en kombination af disse to inputs der adderet giver 1. Hvilket udsagn for denne produktionsfunktion er sandt?

A) Q=L^0,5*K^0,5
B) Q= 2L+2K
C) Q= L+K
D) Q= LK

Svaret skulle vidst være C, men vi kan ikke finde ud hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2012 af peter lind

Det er blot at læse hvad den tekstlige formulering betyder rent matematisk. Den siger C


Svar #2
17. oktober 2012 af simon.- (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2012 af Yow! (Slettet)

Som det er blevet sagt i #1 så er svaret C), idet du skal læse C) som:

C) Q=1L+1K=L+K

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2012 af PeterNielsen70 (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvorfor løsningen ikke er A) ?

Her er der tale om en Cobb-Douglas funktion med konstant skakaafkast (dvs. eksponenterne 0,5+0,5 =1)

1 enhed L og 1 enhed K giver i A) en enhed Q.

2 enheder L og 2 enheder K giver ligeledes 2 enheder Q (dvs. kvd(2) * kvd(2) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2013 af Thomas_larsen (Slettet)

Du kan altid tjekke www.studyspot.dk - De har et ret godt mikroøkonomi kursus, som også er billigt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. december 2013 af Walras

#4 Der står jo tydeligt, at teknologien er sådan, at arbejdskraft og kapital er perfekte substitutter. Dette er ikke overholdt ved Cobb-Douglas.

A) og D) er Cobb-Douglas og kan derfor udelukkes.

B) og C) er perfekte substitutter, men det er kun C), der opfylder resten af kriterierne.


Skriv et svar til: Mikroøkonomi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.