Fysik

Energi og effekt

18. oktober 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har fået lidt problemer med følgende opgave, jeg er ikke sikker på, at det er rigtigt regnet:

For at sikre strømforsyningen i perioder med ingen eller kun lidt solskin er solcelleanlægget forsynet med et stort, genopladeligt batteri. Et fuldt opladet batteri kan afgive 390 MJ elektrisk energi. Figuren på bilag 1 (vedlagt) viser, hvordan den elektriske effekt, som solcellerne i anlægget leverer på en solskinsdag, afhænger af tidspunktet på døgnet.

c) Bestem, hvor mange af den slags solskinsdage der skal til, for at solcellerne i anlægget kan oplade batteriet fuldstændigt.


Hvis jeg har forstået det rigtigt må et tern svarer til 3600 kJ da:

500 W * 7200 s = 3600 kJ

Og jeg har fået ca. 30 tern i alt dvs.

30*3600 kJ=108MJ

Dvs. på en dag er der 108 MJ.

Batteriet kan afgive 390 MJ, så for at beregne antal dage:

390MJ/180MJ=2,17

Så der skal gå 2-3 af den slags dage for at oplade batteriet.

Bør jeg afrunde det til 3 eller skal jeg skrive 2?

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
18. oktober 2012 af mathon

rettelse af din tastfejl

                                    antal dage = (390 MJ) /(108 MJ/dag) = 3,6 dage

                          dvs
                                                       3 - 4 dage

 


Svar #2
18. oktober 2012 af mimok (Slettet)

hvis jeg skal afrunde til et helt tal, skal jeg så skrive 4 dage?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. oktober 2012 af hesch (Slettet)

Afrunding skal ikke ske for afrundingens skyld, men ud fra faktisk nøjagtighed:

Hovr mange små sporadiske skyer skal skygge for solen, førend en "solskindsdag" ikke er en "hel" solskinsdag ? osv.

Hvor nøjagtigt kan du tælle tern ?

Der er intet til hinder for at angive antal dage som et kommatal, så skriv du blot: 3,6 dage, hvilket er en "rimelig" nøjagtighed  ( 3,6111 dage ville være urimeligt ).


Skriv et svar til: Energi og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.