Matematik

Hjælp til ligninger med brøker!

18. oktober 2012 af MaherAladdin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brugt en del tid på opgaven, og kan ikke finde frem til det endelige resultat....

 

(x+1)2     -   (x+2)(x-2) = x+3  _  (x-2)2

  3                      2           2         6

 

Hjælp please...


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2012 af mathon

 

                  ...multiplicer med 6 på begge sider


Svar #2
18. oktober 2012 af MaherAladdin (Slettet)

Så De mener jeg skal gange 6 til alle nævner? Eller...Jeg er helt væk, da jeg er så stresset med tingene her...

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2012 af mathon

    

                
                        (x+1)2        (x+2)(x-2)          (x+3)        (x-2)2
                   6• --------  - 6• -------------  = 6• ------- - 6•  ------
                           3                    2                     2              6

                   2•(x+1)2 - 3•(x+2)(x-2) = 3•(x+3) - (x-2)2

                   2•(x2 + 2x + 1) - 3•(x2- 4) = (3x + 9) - (x2- 4x + 4)

                   (2x2 + 4x + 2) - (3x2- 12) = (3x + 9) - (x2- 4x + 4)

                   2x2 + 4x + 2 - 3x2 +12 = 3x + 9 - x2+ 4x - 4

                   -x2 + 4x +14 = -x2+ 7x + 5

                   4x +14 = 7x + 5

                   9 = 3x

                   3 = x          


Svar #4
18. oktober 2012 af MaherAladdin (Slettet)

Hmmm. Ved anden spalte, hvor får du 2 og 3 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

4#

F.eks 6/2=3 og 6/3=2

Det er vel, der man får de to tal tra.


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger med brøker!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.