Matematik

Bestemme derivatet af en funktion

18. oktober 2012 af ab92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

 

Jeg skal finde derivatet for funktionen:

1/x+1

 

Og af en eller anden grund kan jeg ikke komme i nærheden af resultatet:

-1/(x+1)^2

 

Nogen der vil skubbe mig i den rigtige retning? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2012 af peter lind

Der er ikke noget der hedder derivatet af en funktion. Du mener formodenlig den afledede af funktionen.

Så stemmer det næste til gengæld kun hvis funktionen er 1/(x+1) og ikke 1/x+1

Hvis jeg ellers har gættet rigtig kan du komme igennem ved at bruge reglen for en sammensat funktion med u = x+1. Så kan funktionen skrives som 1/u

Alternativt kan du bruge reglen om differentiation af en brøk. Hvis f(x) = g(x)/h(x) gælder f'(x) = (g'(x)*h(x)-g(x)*h'(x))/h(x)2. Her med g(x) = 1, h(x) = x+1


Svar #2
18. oktober 2012 af ab92 (Slettet)

#1


Der er ikke noget der hedder derivatet af en funktion. Du mener formodenlig den afledede af funktionen.

Så stemmer det næste til gengæld kun hvis funktionen er 1/(x+1) og ikke 1/x+1

Hvis jeg ellers har gættet rigtig kan du komme igennem ved at bruge reglen for en sammensat funktion med u = x+1. Så kan funktionen skrives som 1/u

Alternativt kan du bruge reglen om differentiation af en brøk. Hvis f(x) = g(x)/h(x) gælder f'(x) = (g'(x)*h(x)-g(x)*h'(x))/h(x)2. Her med g(x) = 1, h(x) = x+1

 

Beklager fejlen i formuleringen. Jeg lærer fra en engelsk matematikbog, så har det lidt svært med de danske begreber.

Jeg brugte reglen for differentiation af en brøk, og fandt det ønskede resultat. Jeg siger tak for hæjlpen! :)


Skriv et svar til: Bestemme derivatet af en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.