Matematik

Udregne procentvis stigning

19. oktober 2012 af Apaas (Slettet)

et beløb er steget fra 4000  til 6800. på 3 år

Hvordan regner vi den gennemsnitlige stigning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mener du den gennemsnitlige årlige stigning? Eller den gennemsnitlige årlige procentvise stigning?

Den gennemsnitlige årlige procentvise stigning r beregnes ved at beregne den procentvise stigning r3 over de 3 år og så beregne r ved

r = [ (1 + r3)1/3 -1 ] · 100%

 


Svar #2
19. oktober 2012 af Apaas (Slettet)

Tak andersen. 

 


Svar #3
19. oktober 2012 af Apaas (Slettet)

Kan ikke få det til at give 19,35% som det skal.

Det er steget med 70 % over de 3 år :

4000/100= 40

2800/40=70

70/3 = 23,33

(1 + 1,233)1/3 = 1,30  = 30%

 

Hvad gør jeg forkert  ?  =)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal ikke dividere de 70% med 3. Der gælder, at r3 = 0,70 og dermed

r = [ (1 + r3)1/3 -1 ] · 100% = ( 1,701/3 -1 ) · 100% = 19,35%


Skriv et svar til: Udregne procentvis stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.