Kemi

kemi ligevægt

19. oktober 2012 af smukkedukkee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

når sølv bringes i kontakt med en opløsning som indeholder [Ag+] = 0,200 M, [Fe2+] = 0,100 M og [Fe3+] = 0,300 M indstilles følgende ligevægt:

Ag+(aq)  +  Fe2+(aq)  D  Ag(s)  +  Fe3+(aq)   Kc = 2,98

a) Opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten Kc for reaktionen.

        Kc=([Ag]*[Fe^(3+)] / ([Ag^(+)]*[Fe^(3+)])

b) Beregn reaktionskvotienten Q (det vil sige udtrykket for ligevægtskonstanten, men med koncentrationer, der ikke nødvendigvis er i ligevægt) og angiv i hvilken retning reaktionen vil forløbe under antagelse af, at der hele tiden er frit sølv til rådighed.

jeg indsætter de tal jeg fik oplyst i opgaven i ligevægt

0.200M*0.100M / 0.200*0.300=0.33
           

c) Beregn de molære koncentrationer af Ag+, Fe2+ og Fe3+ når ligevægt har indstillet sig.

 

er mit a og b rigtige? og hvordan laver man opgave c?


Skriv et svar til: kemi ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.