Matematik

Ligninger

20. oktober 2012 af Maria10101 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

1) 10 - 5x = 4(x+1)

2) 5x + 30 - 7 *2 = 2x + 31 - 6

Jeg er meget dårlige til ligninger. 

1)  10 - 5x = 4(x +1)

10 - 5x = 4x + 4

10 - 5x + 5x = 4x + 4 + 5x

10 = 9x +4

10 - 4 = 9x + 4 - 4

6 = 9x

Er de rigtig?

 

2) 5x + 30 - 14 = 2x + 31 - 6

5x + 16 = 2x + 25

5x + 16 - 5x = 2x + 25 + 5x

16 = 2x + 25

16 - 25 = 2x + 25 - 25

16 = 2x

Er de rigtige??


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2012 af Skoleliv (Slettet)

Du mangler i 1. at dividere med 9 på begge sider.

 

Mens du i opgave 2. har glemt at ligge de 5x til på højreside, samt skal dividere med konstanten til x på begge sider.

 

Ellers ser det da rigtig godt ud!!!


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Du kan selv se om løsningerne er rigtige ved at indsætte den fundne værdi i stedet for x og derefter udregne hver side for sig. Hvis du ikke får samme resultat på begge sider har du lavet en fejl.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. oktober 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Den første er rigtig, men den anden er forkert:

2)             5x + 30 - 14 = 2x + 31 - 6

                5x + 16 = 2x + 25

                5x + 16 - 5x = 2x + 25 + 5x         (Her komme din fejl: Du skal TRÆKKE 5x fra, og ikke lægge til!) Så den bliver til:            5x + 16 - 5x = 2x + 25 - 5x

                16 = 2x + 25 - 25                         (Her kommer endnu en fejl: Du skal huske at skrive "-5x" Den har du fuldstændig glemt at tage med!) Så den bliver til:           16 = 2x - 5x + 25 - 25

                16 = 2x                           (Hvad gør du af 5x? Og hvad med de - 25?) Denne ligning skal rettes til:16 - 25 = 2x - 5x

                -9 = -3x      (På grund af, at du havde glemt mange ting i denne ligning, kom du ikke så langt som til dette trin)

               -9/-3 = -3x/-3         (Her dividere du, for at få x isoleret)

               3 = x          (Dette er facit)

 


Svar #4
21. oktober 2012 af Maria10101 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :)


Svar #5
22. oktober 2012 af Maria10101 (Slettet)

Fik den til 1,5. Men den går ikke op! Er der nogen, som vil hjælpe?


Svar #6
22. oktober 2012 af Maria10101 (Slettet)

Det er ligemeget, jeg har fået den til at gå op,


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.