Matematik

relativ stigning i procent

20. oktober 2012 af piabing (Slettet) - Niveau: B-niveau

I første år var der  -1,1 %, hvorefter der kom en markant stigning på 10,7 % point, hvilket svarer til et relativt stigning på ……..%

 

 

Spørgsmålet, hvordan jeg finder det realtivt stigning i procent? Altså fra -1,1% til 10,7%??

 

Help meget meget vigtigt - da jeg skal bruge det i en aflevering


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Udregn

(1 - 0,011) · (1 + 0,107) - 1

udtrykt i % .


Svar #2
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

Kan du forklare, hvorfor du har stillet det op sådan? :)


Svar #3
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

Så udvikling er -98,90% ??


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lad s være den oprindelige mængde . Efter det 1. år er mængden nu

s · (1 - 0,011) .

Efter det 2. år er mængden

s · (1 - 0,011) · (1 + 0,107)

Den samlede relative ændring er da

[ s · (1 - 0,011) · (1 + 0,107) - s ] / s = (1 - 0,011) · (1 + 0,107) - 1


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Udregn

[ (1 - 0,011) · (1 + 0,107) - 1 ] · 100%


Svar #6
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

gjorde jeg også??

Hmm jeg prøver igen...

 


Svar #7
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

-1,477 har jeg fået det til nu


Svar #8
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er ikke korrekt.

Det er en simpel udregning

(1 - 0,011) · (1 + 0,107) - 1

     0,989  ·  1,107     -  1   = ...


Svar #10
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

det giver 0,094


Svar #11
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

er det det relative procent ændring??


Brugbart svar (1)

Svar #12
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvis du runder af således, skal det være 0,095 . Det er den relative ændring.

0,095 = 9,5%


Svar #13
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

er det virkelig så lidt???

For hvordan kan: 10,6 %, hvorefter der kom et massivt fald på 8,2 % point,  svarer til et relativt fald på 76,6 %.


Brugbart svar (1)

Svar #14
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Hvad mener du med "så lidt"? Jeg ved ikke, hvor du får dine tal 10,6% og 8,2% fra. Og jeg forstår slet ikke dine 76,6%.

Det første år er der et tab på 1,1% , dvs man har stadig 98,9% af det oprindelige tilbage. Det næste år er der en stigning på 10,7%, dvs man ender med 0,989·1,107 af det oprindelige, dvs det oprindelige + 9,5% . Udregningen er forklaret i #4.


Svar #15
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

Disse tal er fra en anden opgave min lærer løste op på tavlen...

Hvis du tager 8,2% dividerer med 10,6 og gange med 100 så får du 76,6%....

 


Brugbart svar (1)

Svar #16
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det giver slet ingen mening. Hvad har det med sagen her at gøre?


Svar #17
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

JEg kan også godt se, at dine udregninger giver mening...

men jeg ved det virkelig ikke....


Svar #18
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

jamen, det er bare udregningsmetoden...

Prøver at sammenligne...

 


Svar #19
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

-1,1%

10,7%

10,9%

 

ændringen i procent for hele perioden (disse tre tal) - hvordan gør jeg så det? :)


Brugbart svar (1)

Svar #20
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Jeg ved ikke, hvad de 10,9% har med opgaven at gøre. Dit oprindelige spørgsmål er besvaret i #4 og #12.


Skriv et svar til: relativ stigning i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.