Matematik

Cirkel og linjer

21. oktober 2012 af mimok (Slettet)

Jeg sidder med en opgave, som lyder: find en ligning for den cirkel, der har centrum i (6,-1) og som tangerer linjen med ligningen 2x-3y+12=0

Jeg har ved hjælp af distformlen fundet cirklens radius, som jeg har fået til 27/√13

Hvad skal jeg herefter for at finde cirklens ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Derefter indsættes alt det kendte i cirklens ligning

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

hvor (a,b) er koordinaterne til centrum, og r er cirklens radius.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2012 af mathon

 

         cirkelligning
                             c:   (x-6)2 + (y+1)2 = (27/√(13))2           


Svar #3
21. oktober 2012 af mimok (Slettet)

Mange tak for hjælpen!

Jeg ved ikke, om jeg har lavet en fejl, men ifølge facit listen i min bog, skal radius være 21/√13. Men jeg har regnet den mange gange nu, og jeg får stadig 27/√13.

dist(P,l)=(2*6-3*(-1)+12)/√(2^2+3^3)=27/√13

Har jeg lavet en fejl undervejs?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Afstanden er beregnet korrekt med de oplysninger, der er givet i #0. Undersøg en ekstra gang, om opgaven er formuleret korrekt. (Tjek fortegn i koordinater og ligninger).

Hvis cirklens centrum er (6,1) i stedet for (6,-1), er afstanden 21/√13 .


Skriv et svar til: Cirkel og linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.