Matematik

F'(x) Differentialregning.

21. oktober 2012 af krelle9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med et problem. Jeg skal bestemme f '(x) for denne funktion  f(x)=4·√x   og jeg er ikke helt sikker på hvordan man løser den. Kan det være noget med a 4 skal ganges ind i parantesen eller hvordan.. Håber i kan hjælpe....

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2012 af mathon

 

                               f(x) = 4·√x = 4·x1/2

                               f '(x) = ?


Svar #2
21. oktober 2012 af krelle9 (Slettet)


Svar #3
21. oktober 2012 af krelle9 (Slettet)

Ja det var f '(x) som jeg skulle finde. :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2012 af mathon

 

      brug
                  (k•xn) ' = k • n•xn-1


Svar #5
21. oktober 2012 af krelle9 (Slettet)

Så sidder jeg her med 5*1/x. Er resultatet her bare 1/x 5 gange eller ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

I formlen i #4 er n = 1/2 , og k = 4. Prøv en gang mere, hvor du benytter formlen korrekt.


Skriv et svar til: F'(x) Differentialregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.