Matematik

Forkort brøk og noget funktion

22. oktober 2012 af zykopaten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig problemer med min matematik aflevering til på onsdag..
Håber der er nogen der kan hjælpe mig

Det er opgave 2 og hele opgave 3 jeg simpelthen ikke aner hvordan jeg skal tage fat på..

I opgave 3, for at finde a og b i en potens-funktion skal man da bruge punkterne (x1,y1) og (x2,y2), men de er der da ikke?? :S 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2012 af Euroman28

du skal have TI-interative eller dit matematik-program og lave det som hedder potensiel-regression i opgave 3.

I opgave 2 skal du finde løsningerne i 2.grads-ligningerne i tæller og nævner og skrive dem

og skrive 2.gradsligningerne op som (x-rod1)(x-rod2) i tæller og nævner og derfor kan du forkorte.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2012 af Euroman28

Du står med et brøken

tælleren kan skrives ved at dele med 3

dertil kan du umiddelbart se at hvis du sætter tællerne lig nul, så er den ene rod x=2 idet

den anden rod kan du finde ved hjælp af polynomier division til

du kan se ved indsættelse at x = -1 er en rod i nævneren idet

og at den anden rod i nævneren også er x=-1 idet

Derfor kan

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Forkort brøk og noget funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.