Matematik

Har jeg isoleret rigtigt?

22. oktober 2012 af abekattencph91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey studiefolk

Er lidt lost pga resultatet af min udregning, så ville lige tjekke om jeg havde isoleret rigtigt:

(y(2x-3)-3x=y(x^2-2x)-5x^2) <=>
2xy-3y-3x=y(x^2-2x)-5x^2) <=>
Divides with y on both sides:
4x-3-3x/y=x^2-(5x^2)/y <=>4x-3-x^2=3x/y - (5x^2)/y
y(4x-3-x^2)=3x-5x^2<=>y=[3x-5x^2]/[4x-3-x^2]


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2012 af nielsenHTX

både ja og nej (<=> gælder ikke hele vejen igennem)

det er korrekt at y kan skrives som

y=[3x-5x^2]/[4x-3-x^2] 

men hvad med y=0 ? din udregning gælder ikke for y=0 selv om der tydeligt gælder at hvis y=0 ⇒x=0 eller x=3/5

og i dit udtryk  y(0)=[3x-5x^2]/[4x-3-x^2]=0 og y(3/5)=0

du skal så enten se på y=0 for sig selv eller du skal undgå at divider med y i din udregning.


Svar #2
23. oktober 2012 af abekattencph91 (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Har jeg isoleret rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.