Matematik

vægt af bordplade

22. oktober 2012 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan regner man ud hvor meget en 8 kantet/octagoni bordplade vejer

sidelængde 60 cm

bordpladen er 26 mm tyk

massefylden er 0,85 g pr. cm3


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2012 af SuneChr

Otte-kanten består af otte ligebenede trekanter med topvinkel 45o og grundlinje 60 cm.

Højden, h,  i en sådan trekant er  30/tan 22½o  cm            (*)

Arealet af trekanten = ½·h·60 cm2

Rumfanget af hele pladen = 8·½·h·60·2,6 cm3   

For at finde massen skal rumfanget ganges med massefylden.

(*)  tan 22½o = sin 45o/(1 + cos 45o) = √2/(2 + √2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2012 af SuneChr

Hvad blev der forøvrigt af

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1253272                                 ?


Skriv et svar til: vægt af bordplade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.