Matematik

Differentialregning f'(x)

22. oktober 2012 af anym (Slettet)

Jeg har to spørgsmål?

3x ( i 2) + 2ln(x)

så skal man bestem f ' (2)

giver det ? f ' (2)=12 + 2/2?

 

og

 

f(x)=1/3 x^3+e^x

så skal man bestem f ' (x)

giver det? f ' (x)= 1/3 ' 2x^2 + e^x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Jeg formoder, at der er tale om

f(x) = 3x2 + 2·ln(x)

Her ser det ud til at dit resultat for f '(2) er korrekt.

 

2) Her har du ikke differentieret korrekt i det første led.

(Man skal bestemme f '(2) og f '(x)).


Svar #2
22. oktober 2012 af anym (Slettet)

Hvad skal man så gøre ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2012 af WHiP (Slettet)

Du har ikke differentieret 1/3*x3 korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

2) man skal differentiere funktionen f(x) = (1/3)·x3 + ex korrekt.

Benyt bl.a. den generelle formel

(xn)' = n·xn-1

Som jeg nævnte i #1 har du ikke differentieret det første led korrekt.


Svar #5
22. oktober 2012 af anym (Slettet)

jeg har svært ved at differentiere brøker..

forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2012 af WHiP (Slettet)

k*xn, når du differentierer sådan et udtryk så lader du konstanten stå og differentierer variablen. Som der står i #4

(xn)' = n*xn-1

således vil:

(k*xn)' = n*k*xn-1.

1/3 er en konstant, differentier x3


Svar #7
22. oktober 2012 af anym (Slettet)

Skal jeg lade 1/3 være ? :S og bare regne som om den ikke er der ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2012 af WHiP (Slettet)

Kig på x3, her må n=3, samt er k=1/3.

Kig nu på løsningen i #6 hvor der står n*k*xn-1

 


Skriv et svar til: Differentialregning f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.