Matematik

find renteprocenten

23. oktober 2012 af schmeur (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, nogle der kan hjælpe.... får svaret til at være forkert.. da jeg ikke kan finde ud af min lommeregner (grunden til, at det er forkert, er at det logisk set ikke kan passe)'

 

b) En kapital på 4000 kr. ønskes forøget til 4600 kr. på 10 terminer. Hvor stor skal rentefoden være?


Kn= K0 (1+r)n


Vi kender ikke r, så den isolerer vi


4600 = 4000 (1+r)10


4600/4000 = (1+r)10


10√4600/4000 =1+r


10√4600/4000 – 1 = r


r = 0,83


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der mangler nogle parenteser, og talværdien er ikke korrekt.

Man har

10√(4600/4000) - 1 = r ,

hvor der skal uddrages den 10. rod af (4600/4000), altså

r = (4600/4000)1/10 - 1 = 1,151/10 - 1 ≈ 1 + 0,15/10 - 1 = 0,015 = 1,5% .

Mere præcist regner man r = 0,014074 = 1,41% .

Så vidt, jeg kan se, har du beregnet

1 - 10·(√4600) / 4000 ,

hvilket slet ikke har noget med denne opgave at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2012 af hesch (Slettet)

Hvis du ikke kan finde ud af lommeregnerens n'te rod, så prøv logaritmer:

4600/4000 = (1+r)10

ln(4600/4000) = 10*ln(1+r)

ln(1+r) = ln(4600/4000) / 10 = 0,0139762

1+r = exp(0,0139762 ) = 1.014074

r = 0,014074


Skriv et svar til: find renteprocenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.